Una nit àrab

 
Podríem definir Una nit àrab com un conte postmodern. Amb referències indirectes a contes tradicionals i una estreta relació amb el surrealisme i el teatre de l’absurd, l’obra més coneguda de Roland Schimmelpfennig en l’àmbit europeu trasllada l’espectador a una màgica nit d’estiu en alguna ciutat d’Alemanya.

SINOPSI


En la transició que va del crepuscle a la nit pròpiament dita, cinc personatges acaben compartint el mateix bloc de pisos. En aquest espai, els cinc viuran aventures paral.leles que acabaran entrellaçant-se amb resultats sorprenents. Les seves accions estan relacionades tant amb el temps present com amb el seu món passat o fins i tot amb el seu univers interior, que els personatges evoquen i expliquen com si fossin narradors de contes complementaris, i que van “arabitzant” progressivament l’espai alemany de què parteix l’acció.


Despullant el text de qualsevol acotació escència, Shimmelpfennig deixa camp obert a director i actors per a recrear amb llibertat absoluta una fantasia urbana que ben bé podria ser un altre somni d’una nit d’estiu.

Autor: Roland Schimmelpfennig.

Direcció: Oscar Sánchez H.

Amb: Ferran Farré, Toni Vilchez, Eva Antas, Núria Casado, Albert Anguera.

0' aprox.